Projektledere i orkanens øje

UNOPS-Slide1

Konferencen om international projektledelse blev afholdt den 23. maj 2013

Som projektledere i Danmark kender vi udfordringen ved interessenthåndtering, risikostyring og tidspres. Men tilsæt så den uforudsigelighed, sikkerhedsrisiko og menneskelige desperation, som projektledere af humanitære indsatser står over for. At projektere på højst 72 timer og at håndtere en gigantisk mængde ubekendte og lige så stor menneskelig alvor er virkeligheden, når katastrofen rammer og hjælpen skal frem – og hellere i går end i dag. Samtidig skal hjælpen være så forankret i lokalsamfundet, at indsatsen fortsætter, også når hjælpearbejderne er rejst hjem.

Disse faktorer skal ledelsen af humanitære projekter navigere imellem, og det handler om bæredygtighed – om Sustainable Project Management, som talerne slog fast ved UNOPS’ seminar, hvor også projekt:netværket deltog og var samarbejdspartner. Seminaret løb af stablen i UNOPS’ imponerende faciliteter i den nye UN City ved Nordhavn i København.

Om UNOPS:

UNOPS er FN’s kontor for projektledelse. UNOPS’ mission er at styrke kapaciteten af FN-systemet og dets partnere til at skabe fred og udføre såvel humanitært som udviklingsarbejde for folk i nød. Med fokus på bæredygtig infrastruktur, indkøb og projektledelse spænder UNOPS’ projekter fra at hjælpe sine partnere med alt fra at bygge skoler, veje, broer og hospitaler til indkøb af varer, kontrakthåndtering af serviceaftaler og træning af lokal arbejdskraft. UNOPS globale hovedkontor og det regionale kontor for Asien, Europa og Mellemøsten er placeret i København. Gennem sit hovedkontor og et netværk af regionale og landekontorer, har UNOPS aktiviteter i mere end 80 lande (kilde un.dk).

UNOPS’ metoder til projektledelse indeholder globale best practices, bl.a. fra PRINCE2 og Project Management Institute, PMI.

Læs mere om UNOPS på www.unops.org.

Nedenfor er links til Power Point slides og videooptagelser af de forskellige præsentationer på seminaret.

Session recordings and presentations

 

Presenter Presentation as Power Point slides / Recording
Henrico Linders, Director 
Sustainable Infrastructure Practice, UNOPS


Presentation: UNOPS Approach to Sustainable Infrastructure
Recording: Watch opening remarks from Jan Mattsson (UNOPS ED) and Henrik Linders’ presention here


Gill Price, International Programmes Director, RedR UK


Presentation: RedR Project Management Approach
Recording: Watch online here


Luke Dokter, CEO, Engineers without Borders, Norway


Presentation: Challenges in preparing the next generation of Project Managers Recording: Watch online here


Ricardo Vargas, Director
Sustainable Project Management Practice, UNOPS


Presentation: The UNOPS Project and Programmes Office
Recording: Watch online here


Panel members


Panel: the Future of Project Management in Development (no PowerPoint presentation available) Recording: Watch online here